Skip to main content

Gelderse molendag 2022

Zaterdag 26 november organiseert de Molenfederatie Gelderland in samenwerking met het Gilde van Vrijwillige Molenaars Gelderland de Gelderse molendag 2022. Deze dag is gekoppeld aan het Jaar van de Molenaar 2022 ter ere van het 50 jarig bestaan van het Gilde van Vrijwillige Molenaars.

De opening van de Gelderse molendag zal verricht worden door de gedeputeerde van de provincie
Peter Drenth. Door het onthullen van de Gelderse molenvlag zal hij de dag officieel openen. Dit zal gebeuren op molen de Hermien in Harreveld om 8.45 uur.

In het kader van het gouden jubileum vindt er ook een bustocht plaats langs een aantal molens in de provincie. Een gezelschap vanuit de Molenfederatie Gelderland en het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Gelderland reist rond om een aantal molens in het zonnetje te zetten. In elke windstreek wordt één molen bezocht. Zo wordt op de Veluwe de watermolen van Wenum-Wiesel bezocht en in de Betuwe de molen Op Hoop Van Beter in Ingen. Daar zal o.a. de grootste Ingense molenkoek ooit worden aangesneden.
In Gelderland-Zuid wordt molen de Duffelt in Kekerdom aangedaan waar deze dag de feestelijke opening plaatsvindt van de nieuwe bezoekersruimte bij de molen.
Daarna zal het gezelschap weer teruggaan richting de Achterhoek waar de dag weer wordt afgesloten bij de molen Hermien in Harreveld.